Interblok


Kuchnia od kuchni
Dodano: 2010-10-05, przygotował: Łukasz Słoniowski

Kuchnia od kuchni – zajęcia miały charakter doświadczalny. Głównym zadaniem uczniów było nauczyć się jak samodzielnie rozpoznawać skrobię w różnych produktach spożywczych, używanych przez nas na co dzień. W których pokarmach ją znajdziemy i do czeg możemy jej użyć.
Uczniowie badali też właściwości fizyczne skrobi. Po tych zajęciach, każdy uczestnik potrafi samodzielnie przygotować sobie kisiel, jak również wie, jak przygotować i do czego może mu posłużyć, krochmal.
Doświadczenia bardzo atrakcyjne, angażujące, ale też wymagające dużego sprzątania pod koniec zajęć.


Powrót



Wybierz miesiąc lub rok szkolny, by zawęzić kryteria wyświetlania...



Autorzy Interplatformy: Marek Czerwiński, Wojciech M .Kwiatek, Iwo Wroński



 
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
    
  
Człowiek- najlepsza inwestycja!